неділя, 4 лютого 2018 р.

Тема 7. Оцінка початкових витрат

Оцінка початкових витрат
Ми провели оцінку початкових витрат нашої бізнес-ідеї.
Основними витратами стали різні види та кольори хни, які ми збираємось закупити для повноцінного функціонування послуги.

Для того, щоб зменшити витрати, можливо долучити спонсорів, яких можна знайти серед місцевих підприємців у обмін на рекламу їхнього підприємства. Також можливий фандрейзинг - тобто залучення ресурсів від суспільства: наприклад, люди, які вміють та люблять малювати і зможуть допомогти з організацією чи гроші, отримані від рекламних заходів.

Електронні таблиці допомогли розрахувати точну вартість функціонування підприємства за місяць і ми прийшли до висновку, що ціна послуги має бути дещо більшою, ніж ми планували, адже один тюбик фарб коштує в середньому 60 грн. Тобто при розрахунку на те, що на одне тату витрачатиметься півтюбика, потрібно буде ставити ціну в середньому 40-45 грн. Хоча, звісно, все залежатиме від розміру тату і складності роботи.

Ми вважаємо, що точна оцінка витрат підприємства є дуже важливою, тому що потрібно знати, яким буде початкових капітал та який прибуток принесе бізнес.

4 коментарі:

Тема 10. Маркетингова стратегія.

Якщо вам дуже сумно, можете переглянути  нашу презентацію . Вона жовтенька і яскрава. Враховуючи те, що кожен учень десятого класу має мати...